Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 november 2017 | 23:30

Seth MacFarlanes "The Orville" är klar för en andra säsong hos FOX

USS Orville och Seth MacFarlane flyger vidare mot en andra säsong!
Seth MacFarlanes "Star Trek"-inspirerade rymdserie, om rymdfarkosten USS Orville och dess besättning, är klar för en andra säsong hos FOX, rapporterade Variety tidigare under kvällen.
 
Inledningsvis möttes "The Orville" med viss skepticism från kanalens tittare, då det var lite oklart vad MacFarlane egentligen var ute efter med sin nya serie. "The Orville" är på vissa sätt mer lik "Star Trek" än nya "Star Trek: Discovery" är; varje avsnitt fokuserar på något specifikt tema där någon eller några ur besättningen hamnar i knipa - för att innan avsnittets slut komma till en slags insikt. 
 
MacFarlane som även är skaparen bakom "Family Guy" är känd för en väldigt specifik form av humor, men "The Orville" har ett mer avskalat förhållningssätt till den komiska delen av serien. Det är en komedi, men skämten kommer ofta i andra hand - där olika spännande teman, stereotyper och aktuella världsproblem vävs in i avsnitten på ett sätt som låter MacFarlane visa var han står i de olika frågorna. 
 
 
Serien har lockat mellan 3,5 och 4 miljoner tittare per avsnitt i USA hos FOX som nu, med tre avsnitt kvar på den första säsongen - redan har bestämt sig för att satsa på en ytterligare säsong.
 

Läs också: "Star Trek: Discovery" är klar för en andra säsong

 
Här i Sverige har serien ännu inte köpts upp av någon svensk aktör, men i och med Viaplays samarbete med FOX (FOX+) så brukar FOX-serierna hamna där vartefter.
| 2 november 2017 23:30 |