Film

Skribent

Matilda Klinga

16 november 2016 | 16:00

Det populära barnprogrammet "Sesame Street" ska bli film

Ja du hörde rätt, ett av världens mest kända barnprogram ska bli film av manusförfattarna till "Natt på museet".
Sesame Street sändes första gången 10 november 1969. Serien grundades av Joan Ganz Cooney för PBS. Det var första gången som ett barnprogram hade som mål att utbilda barn. Från början var programmet till för att förbereda barn för de första åren i skolan. 

David Guion och Michael Handelman skriver manuset åt Warner Bros, enligt Deadline. De båda manusförfattarna har tidigare bland annat skrivit manuset till "Natt på museet: Gravkammarens hemlighet". 

1985 hade "På äventyr med Sesamgänget" premiär på bio. Filmens huvudperson är Big Bird och handlar om hans liv bland människor, monster och en elefantliknande brun varelse som är ifrågasatt av ett råd fåglar. Rådet av fåglar beslutar att Big Bird ska flytta till en familj av Dodo fåglar i Illinois. Det blir ett äventyr med mupparna.

Den nya filmen är i tidigt skede så det finns ingen information om handling. Ännu vet vi inte filmens titel eller när den kan komma att ha premiär. Redan för fyra år sedan fanns det planer på en film som vi  på MovieZine skrev om. 

Ser du fram emot filmen?
| 16 november 2016 16:00 |