Serie

Skribent

Sara Abdi

24 januari 2016 | 18:00

5 serier som hoppas få tummen upp i år

Det är pilot season på andra sidan Atlanten. Än går det inte att veta vilka som kommer överleva första avsnittet, men dessa fem ser i alla fall lovande ut på papperet.
"Powerless"

En komedi signerad DC Comics. I en värld där det kryllar av superhjältar och skurkar så utspelar sig "Powerless" på ett försäkringskontor, där helt vanliga människor utan superkrafter arbetar. NBC:s nöjeschef Jennifer Salke berättade i en intervju för IGN att det handlar om en värld där superhjältarna inte bara är just hjältar. 

– Tanken är inte att det är gräddan av superhjältar. Det är en värld full av superhjälteinvånare som alla står inför sina egna utmaningar. Så du kommer att se en bredd av olika karaktärer i den världen, vid sidan av vår fantastiska, mänskliga ensemble som har fötterna på jorden.

"Midnight, Texas"

En serie som baseras på boktrilogin med samma namn. Böckerna är skrivna av Charlaine Harris, som även har författat Sookie Stackhouse-böckerna som senare blev tv-serien "True Blood".

"Midnight, Texas" utspelar sig precis som "True Blood" i en småstad och den verkar ha en hel del likheter med sin föregångare, men beskrivs som ännu mörkare. Räkna med övernaturliga fenomen, mystiska figurer och, en inte alltför djärv gissning, en hel del naket.

"Time"

Skaparna bakom ”The Shield” och ”Supernatural” kommer med en serie om en otippad trio som reser i tiden för att förhindra kriminella krafter som försöker skriva om mänsklighetens historia, med potentiellt katastrofala följder.

Flera av de stora tv-bolagen ville, enligt Variety, lägga vantarna på ”Time”. Det blev till sist NBC som vann budgivningen och som kommer att producera piloten."Still Star-Crossed"

Allt som Shonda Rhimes tar vid brukar ju bli, om inte guld, så i alla fall publikfavoriter. Rhimes är kvinnan bakom serier som "Grey's Anatomy", "Scandal" och "How to Get Away With Murder". Nu ska hennes produktionsbolag Shondaland ta sig an Romeo och Julia, eller i alla fall deras familjer.

"Still Star-Crossed" är baserad på Melinda Taubs bok med samma namn. Den fortsätter där Shakespeares berättelse slutade och handlar om hur familjerna Montague och Capulet ska sluta fred, efter Romeo och Julias tragiska död.

Och en från Amy Poehler...

Poehlers nya halvtimmeskomedi har ännu inget officiellt namn. Den har gått under arbetsnamnet "Dumb Prince" och handlar om den motvillige kronprinsen Karl, en partyprisse och familjens svarta får, som återvänder hem för att tävla med sin bror om att ta över tronen. Charlie Grandy, som skrivit för "The Mindy Project" och "The Office", kommer att stå som manusförfattare till den nya serien.
| 24 januari 2016 18:00 |