Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 september 2017 | 17:00

Sean Penn landar en roll i Hulus kommande rymdserie "The First"

Skaparen bakom "House of Cards" har lyckats knyta Sean Penn till sin kommande rymdserie "The First" hos Hulu - med beräknad premiär redan under nästa år.
Hulu, som under helgen tog hem ett gäng tunga priser på årets Emmygala, planerar redan för nästa succéserie. Beau Willimons ("House of Cards") "The First" är en rymdserie som kommer att utspela sig på Mars. Hulu bekräftade idag att Oscarsvinnaren Sean Penn officiellt är klar för en av rollerna, rapporterar Variety.
 
"Jag har en sådan djup beundran för Seans storslagna talang och extraordinära karriär. Jag känner mig väldigt tursam som kommer att få samarbeta med en konstnär av hans kaliber," säger Beau Willimon (seriens skapare) i ett uttalande. 
 
"The First" kommer att utspela sig i en snar framtid och ska följa den första mänskliga besättningen till Mars. Serien kommer utforska de olika svårigheter som uppstår när de första stegen mot en interplanetär kolonisation påbörjas. Det är ännu oklart vilken typ av roll Sean Penn kommer att spela, men det är en återkommande sådan. 
 
Med sina fem Oscarsnomineringar och två vinster ("Mystic River" och "Milk") är Sean Penn en av världens mest rutinerade och aktade skådespelare. Beau Willimon lyckades locka till sig Kevin Spacey till "House of Cards", nu återstår det att se om även Penns samarbete med Willimon leder till ett gäng Emmynomineringar (kanske till och med vinster). En sak är i alla fall säker: Hulu har blivit en distributör att räkna med - och nu siktar de mot stjärnorna och kommer åtminstone att landa på Mars!
 
"The First" planerar att sätta igång produktionen redan i år, med beräknad premiär någon gång under 2018.
 
Är du sugen på att se Sean Penn på Mars i Hulus "The First"? Kommentera gärna nedan!
| 20 september 2017 17:00 |