Film

Skribent

Anders Eklöf

6 maj 2021 | 14:09

Sean Astin är spelutvecklare i filmen "Hero Mode"

Se en första trailer för "Hero Mode", om en indiespelsutvecklare på kanten till konkurs.
Förra året hade den första säsongen av tv-serien "Mythic Quest" av "It's Always Sunny in Philadelphia"-gänget premiär, som handlar om en spelstudio som precis ska släppa en expansion till sitt onlinerollspel. 
 
Det kanske är för tidigt att säga att det börjar bli en trend, men snart har en komedifilm av Blue Fox Entertainment premiär som heter "Hero Mode", som även den handlar om en spelstudio. 
 
Filmen kretsar kring en kämpande indiespelstudio, som får plötsligt framgång när chefens tonåriga son som är duktig på programmering får ansvar för utvecklingen. Detta gör dock att de redan anställda, bland annat en spelad av Sean Astin (mest känd som Sam i "Sagan om Ringen"-filmerna"), blir något missnöjda. 
 
 
Filmen regisseras och produceras av den relativt okända A.J Tesler. Enligt mig ser den ut att ha potential med sin ganska annorlunda premiss, så länge inte speltemat känns påklistrat eller framtvingat. 
 
Så här lyder den officiella beskrivningen av filmen: 
 
"Med sitt indiespelföretag på randen till konkurs låter Kate (Mira Sorvino) hennes tonåriga kodande genison Troy (Chris Carpenter) ansvara för att skapa ett tv-spel för att rädda företaget. Det är en dröm för Troy, men tvärtom för företagets missnöjda kodare (Sean Astin, Mary Lynn Rajksub, Kimia Behpoornia) och deras rivaliserande VD (Nelson Franklin)". 
 
 
I trailern kan vi även se MatPat från den stora YouTube-kanalen The Game Theorists spela sig själv, i ett klipp där han diskuterar spelutvecklarnas motgångar. 
 
"Hero Mode" har amerikansk biopremiär den 4 juni. Hur och när den kommer till Sverige återstår att se. 
| 6 maj 2021 14:09 |