Serie

Skribent

Alexander Kardelo

6 juli 2021 | 08:20

Sean Astin är pepp på nya "Lord of the Rings"-serien

"Jag förutspådde en reboot redan år 2002", säger skådisen bakom Samwise Gamgi.
Skådespelaren Sean Astin, fortfarande kanske mest känd för sin roll som Samwise Gamgi i "Sagan om ringen"-filmerna, är lika taggad som vi är på den kommande tv-serien.

Någon gång nästa år lanserar Amazon Prime Video sin storsatsning "The Lord of the Rings", som följer en helt annan berättelse än den tidigare trilogin. Men Astin har länge anat att det bara var en tidsfråga:

- Jag förutspådde det redan år 2002, att det kommer bli en reboot någon gång 2020 eller 2021. Jag visste det, eftersom nästa generation också vill uppleva älskade saker. Jag har alltid stöttat remakes och uppföljare, speciellt på klassiker. Varför? För klassikern finns ändå kvar, men någon kanske lyckas göra något intressant av det.

Nu är hans förväntningar höga:

- "Lord of the Rings"-serien måste bli fantastisk. De har jobbat med den länge, den har begåvade människor bakom sig, och det hjälper att folk minns när våra filmer släpptes för 20 år sedan, säger han till IGN.
 
Astin i nya filmen "Hero Mode".
 
- Jag ser fram emot den, och om de plockar ur "The Silmarillion" blir det ny information för mig. Jag har inte tagit mig igenom den boken.

TV-serien "The Lord of the Rings" (titeln kan ändras) spelas in för fullt på Nya Zeeland. Prime Video gör en av tidernas dyraste tv-satsningar, och än så länge är allt väldigt hemlighetsfullt. Räkna med premiär under 2022 - och vi vet iallafall en hobbit som sitter bänkad.
 
| 6 juli 2021 08:20 |