Spel

Skribent

Andréas Göransson

11 mars 2018 | 13:01

Se videon Vita Huset visade på mötet om våldsamma spel

Vita Huset med Donald Trump i spetsen menar att våldsamma spel är en av orsakerna till skolskjutningar. Här är videon den amerikanska regeringen har som bevismaterial.
Efter skolskjutningen på Stoneman Douglas High School i Florida som berövade 17 människor livet, blossade debatten om våldsamma spel upp än en gång. Istället för att ta tag i det verkliga problemet – slappa vapenlagar – valde Trumps regering helt enkelt att skylla på spel och filmer.
 
I förra veckan hade USA:s president Donald Trump möte med höjdare inom spelindustrin för att diskutera ”problemet” och en del av detta var en video med spelvåld som visades upp för mötesdeltagarna.
 
Nu har Vita Huset publicerat videon på Youtube och det är utvalda klipp från spel som ”Call of Duty”, ”Wolfenstein”, ”Destiny” med flera. Den är i allra högsta grad vinklad – allt för att ge ett enkelt svar på en svår fråga.
 
 
Personligen har jag riktigt svårt för politiker som menar att det är populärkultur som skapar mördare. Åsikten är liksom långt ifrån ny; under 80-talet var debatten om ”videovåldet” vardagsmat och vi som växte upp med skräckfilm och våldsamma spel har knappast blivit farligare för det. Dessutom har branschen redan infört rekommendationer där de allra mest våldsamma spelen inte får säljas till barn under 18 år.
 
Vad tycker du? Är Trumps regering på rätt spår eller är det rena dumheter att ge spel skulden för skolskjutningar? Kommentera nedan!
| 11 mars 2018 13:01 |