Film

Skribent

Andreas Samuelson

7 januari 2023 | 14:40

Se trailern till ”Scream”-skaparens nya pandemi-skräckis

Kevin Williamson är en av författarna till ”Sick”, en rysare om en mördare som slår till under en covid-karantän.
Lagom till den sjätte ”Scream”-filmen så återvänder originalets skapare och manusförfattare till långfilm med en splitterny skräckfilm. Denna gång utspelas det under covid-pandemin och följer två väninnor som under karantän i mysigt hus i skogen hotas av en mystisk mördare.
 
För regin står John Hyams, som bland annat skapat zombieserien ”Black Summer” och regisserat ”Alone”, remaken av svenska ”Försvunnen”. I rollerna ser vi Gideon Adlon (”The Craft: Legacy"), Bethlehem Million (”And Just Like That"), Marc Menchaca (”Ozark") och veteranen Jane Adams (”Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, ”Hung”).
 
Williamson har skrivit manus tillsammans med nykomlingen Katelyn Crabb och det är extra spännande då detta är hans första långfilmsmanus sedan 2005 års misslyckande ”Cursed”, som återförenade honom med framlidne ”Scream”-regissören Wes Craven.
 
Baserat på trailern ser det ut som en effektiv skräckthriller i sann ”Scream”-anda. Filmen har premiär på amerikanska streaming-tjänsten Peacock 13 januari men vi håller tummarna för att den även kommer till svenska marknaden.
 
Se trailern här:
 
| 7 januari 2023 14:40 |