Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 mars 2024 | 11:00

Se trailern till ny ”ultravåldsam” slasher-skräckis - ur mördarens perspektiv

Har du undrat hur det är att uppleva en slasher-film ur mördarens perspektiv? Kommande ”In a Violent Nature” ser ut att svara på det. Se trailern här.
I otaliga slasher-filmer har vi följt offer och hjältinnor i deras kamp mot ikoniska mördare som Michael Myers och Jason Voorhees. Men sällan skildras blodbaden ur själva antagonisternas perspektiv.
 
I ”In a Violent Nature” är det dock maskerade mördaren Johnny som följer när han ger sig på campande tonåringar i skogen. Men till skillnad från ”Fredagen den 13:e”-filmerna så är det här inget fokus på hjältar eller hjältinnor, endast enstaka glimtar av de som stöter på Johnny.
 
- Vi visste att vi bara skulle följa den här slasher-karaktären hela tiden. För att etablera någon form av historia bestämde vi oss för att man kommer höra en konversation som avslöjar allt sådant. Vi följer de jättar när de kommer till de ingredienser som publiken blivit vana vid i decennier. De vet direkt när karaktärerna börjar pratar: okej, det här är idiotiska pojkvännen, det bekymrade hunken, tjejen med ett hjärta av guld. Man fattar direkt, säger regissören och manusförfattaren Chris Nash till Variety.
 
Förutom det ovanliga greppet att följa mördaren så är filmen utsago även ”ultravåldsam” och inspirerad av regissörer som Terrence Malick och Gus Van Sant. Amerikanska stremingtjänsten Shudder distribuerar filmen som hade premiär på Sundance-festivalen i januari och kommer till amerikanska biografer 31 maj.
 
Se trailern här:
 
| 22 mars 2024 11:00 |