Film

Skribent

Tobias Andersson

13 januari 2023 | 19:30

Inspelningsstart för Amy Winehouse biopic – se första bild

”Back to Black” är titeln på den kommande biografifilmen  där vi får följa jazzsångerskans leverne som slutade i tragedi. En första bild på Marisa Abelas rolltolkning av Amy har nu visats upp.
”Fifty Shades of Grey”-regissören Sam Taylor-Johnson kommer att regissera och inspelningen startar redan på måndag i London, rapporterar The Wrap. ”Back to Black” kommer att täcka Amy Winehouse levnadsår – allt från starten till hur hon hittade jazzen och till livet med drogerna som efter några år tog hennes liv.
 
Sedan ett tag tillbaka har det slagits fast att Marisa Abela (Industry) kommer spela rollen som Amy Winehouse och i samband med den kommande inspelningsstarten har filmbolaget visat upp en första bild på henne i rollen. Se den nedan.
 
En historisk dag, dags för en snapshot!
 
 
– Jag känner mig upprymd och ödmjuk över att få möjligheten att förverkliga Amys vackert unika och tragiska historia till bio ackompanjerad av den viktigaste delen av hennes arv – hennes musik, sa Sam Taylor-Johnson till The Wrap.
 
Historier om Amys liv har vi sett tidigare på vita duken. Dokumentären ”Amy” vann en Oscar för bästa dokumentär 2016 men kritiserades hårt av hennes farsa som anklagade filmen för att vara vinklad och lögnaktig. Denna kommande biopic har däremot fått stöd från hennes familj.
 
Titeln "Back to Black" är ingen slump, den är tagen efter en av hennes låtar med samma namn.
 
Amy Winehouse dog 2011 genom en drogöverdos. Likt Kurt Cobain, Jimi Hendrix och Janis Joplin med flera hamnade även hon tragiskt nog i ”27 club”.
 
Vilken är din favorit av alla biopics som släppts på sistone?
| 13 januari 2023 19:30 |