SPEL

Skribent

Alexander Dunerfors

15 september 2016 | 23:00

Se Kit Harington som rymdskurk i nya "Call of Duty"-trailern

En roll så långt ifrån Jon Snow man kan komma. Nu vet vi mer om hans karaktär.
Kit Harington som ond rymdgeneral, kan det funka? I den senaste trailern till ”Call of Duty: Infinite Warfare” får vi äntligen en första titt på karaktären som lånat ”Game of Thrones”-stjärnans röst och utseende. 

Han spelar Amiral Salen Koech, en av ledarna för Settlement Defense Fronts flotta som anfaller Jorden och påbörjar ett krig om rymdens resurser.


Call of Dutys design director Jacob Minkoff berättar mer:

- Spelet utspelar sig i en framtid där jorden har fått slut på resurser. Vi lever i en tid där vi börjar få slut på olja, vi börjar få slut på saker som är nödvändiga för att bygga våra smartphones, till exempel. Men det finns mycket av den varan i rymden. Och den som kan hämta hem det kan bli väldigt rik. Det är bara en tidsfråga innan rymden militariseras. 

På så sätt uppstår Settlement Defense Front, berättar Minkoff för MovieZine när vi träffar honom i Los Angeles.

- SDF vill ta kontrollen och bli en supermakt i solsystemet. Först tar de över Mars, och sedan andra utposter i solsystemet. Det finns en obekväm vapenvila mellan Jorden och Mars sedan ett par årtionden. Spelet börjar när Settlement Defense Front brutalt attackerar Jorden. Den attacken leds av Amiral Salen Kotch, som spelas av Kit Harington.

- Efter smygattacken, på grund av Kotch och hans flotta, har ditt skepp tagit kraftig skada. Du spelar som Kommendör Nick Reyes, du är den högste befälhavaren ombord. Du tar befälet över skeppet och måste försvara Jorden mot Kotch och hans män.

”Call of Duty: Infinite Warfare” släpps den 4 november.
| 15 september 2016 23:00 |