Serie

Skribent

MovieZine

6 december 2022 | 11:00

Johan Ulveson tar över ikonisk roll i nya "Ronja Rövardotter"

Nya bilder avslöjar att Johan Ulveson spelar den ikoniska rollen som Skalle-Per i påkostade "Ronja Rövardotter".
Inspelningarna av Astrid Lindgren-klassikern "Ronja Rövardotter" är i full gång. På olika platser runt om i Sverige har nyfikna Ronja-fans kunnat skymta medeltidsklädda skådespelare, majestätiska hästar och lyssna till ekande vårskrik.
 
När MovieZine skrev tidigare i höstas att Kerstin Linden och Jack Bergenholtz Henriksson fått de eftertraktade rollerna som Ronja vännen Birk väckte nyheten stor uppmärksamhet bland läsarna.
 
Nu presenterar Viaplay fler namn i rollistan med Christopher Wagelin (Mattis), Sverrir Gudnason (Borka), Krista Kosonen (Lovis) och Maria Nohra (Undis) i spetsen. I samma veva släpps också en bunt nya bilder från serien som släpps under nästa år.
 
 
Pernilla August dyker upp i en helt ny roll som borgmästaren Valdir - en karaktär som får en betydande roll i denna nytolkning. Vid sin sida har Valdir den envisa och hämndlystna fogden Cappa, en karaktär som broderats ut från boken och som spelas av Vera Vitali.
 
 

Första bilderna på Ulveson som Skalle-Per

 
Rollen som Mattis äldsta och klokaste rövare Skalle-Per spelas av skådespelaren och komikern Johan Ulveson, som tackade ja utan att tveka:
 
- Det är ju lite speciellt att spela en karaktär som många människor har en bild av hur han ska vara. Det känns roligt att det finns intresse och förväntan, lite extra högtidligt liksom. Men när inspelningen börjar kommer jag tänka på andras förväntningar så lite som möjligt, säger Ulveson i ett pressmeddelande.
 
 
I Tage Danielssons filmatisering från 1984 spelades karaktären av Allan Edwall. De första bilderna från "Ronja Rövardotter"-serien visar en knappt igenkännlig Ulveson.
 
- Den viktigaste förvandlingen kommer inifrån, men våra skickliga maskörer kommer såklart ha stor del i slutresultatet. Det blir tidiga morgnar i sminket, berättar skådespelaren.
 
 

Fler skådespelare klara för "Ronja Rövardotter"

 
I Mattisborgens rövargäng ingår också Per Lasson (Sturkas), Mattias Silvell (Joen), David Wiberg (Jutis), Lancelot Ncube (Tjegge), Omid Khansari (Fjosok), Björn Elgerd (Tjorm), Nils Kärnekull (Lill-Klippen), Linus Eklund Adolphson (Pelje), Isa Aouifia (Turre), John Alexander Eriksson (Knotas) och Kim Kold (Labbas).
 
I Borkas rövargäng syns bland andra Logi Tulinius (Ulv), Joakim Nätterqvist (Dockas) och Fredrik Alfredsson (Björn).
 
Den svenskspråkiga serien i tolv avsnitt, uppdelad på två säsonger, är skriven av "Bron"-skaparen Hans Rosenfeldt och har streamingpremiär i slutet av 2023.
| 6 december 2022 11:00 |