Film

Skribent

MovieZine.se

18 juli 2013 | 15:01

Se Idris Elba som Nelson Mandela

Fira Mandelas 95:e födelsedag med en första teaser från nya filmen.

I höst kommer långfilmen om anti-apartheidkämpen och frihetshjälten Nelson Mandela. Filmen som har titeln "Mandela: Long Walk to Freedom" är baserad på Mandelas självbiografi och tar oss med på en resa genom nobelpristagarens liv från barndom tills han fängslades och så småningom blev Sydafrikas förste demokratiskt valda president 1994.

I rollen som Mandela ser vi den brittiske skådespelaren Idris Elba ("Pacific Rim") och filmen behandlar den Mandela som förblivit okänd för större delen av världen - han som älskar snabba bilar och kvinnor, boxningsentusiasten, den skicklige advokaten och den beväpnade frihetskämpen. Vi får se hur det gick till när Mandela blev en internationell ikon. Hans fru Winnie Mandela spelas av Naomie Harris ("Skyfall").

Filmen är skapad med Mandelas välsignelse och är en hyllning till en fantastisk man som idag, 18 juli, firar sin 95:e födelsedag. I dagarna släpptes den första teaser-trailern:

"Mandela: Long Walk to Freedom" har planerad biopremiär i USA under Thanksgiving-helgen, och kommer på svenska biografer senare under vintern.

| 18 juli 2013 15:01 |