Film

Skribent

MovieZine

24 december 2020 | 17:55

Se första teasern till "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton"

Hannes Holms version av julklassikern "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" får biopremiär i november 2021. Kolla in trailern!
2021 års stora svenska julfilm är en dramatiserad bearbetning av Tage Danielssons berättelse, som genom den tecknade kortfilmen "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" från 1975 blivit en av Sveriges folkkäraste julsagor. Ett klassiskt inslag i SVT varje julafton sedan dess.
 
 
Berättelsen handlar om 14-åriga Karl-Bertil, som är varuhusdirektör Tyko Johnssons son. Hans utstakade väg i livet är att bli som sin far. Men Karl-Bertils hjälte är Robin Hood.

I filmen kommer detta att tas ett steg längre än i TV-versionen. Den fattiga flickan Vera, hennes syster på barnhemmet och den hänsynslösa barnhemsföreståndaren korsar alla Karl-Bertils väg. Och ingen är sig lik när historien når sitt slut. Inte ens Tyko.
 
 
I huvudrollerna får vi bland annat se Jonas Karlsson, Jennie Silfverhjelm, Adam Pålsson och nykomlingen Simon Larsson. För regin svarar Hannes Holm ("En man som heter Ove").

"Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" får biopremiär den 11 november 2021.
| 24 december 2020 17:55 |