Film

Skribent

MovieZine

7 juni 2021 | 09:25

Se de första bilderna från julens storfilm "Utvandrarna"

Den svenska storfilmen med Gustaf Skarsgård och Lisa Carlehed får biopremiär på juldagen.
SF Studios har släppt tio nya bilder från den kommande svenska storfilmen "Utvandrarna". Filmen är en nyinspelning av Wilhelm Mobergs klassiska roman, som blev film första gången för 50 år sedan i Jan Troells regi.

Nu är det Erik Poppe som står bakom kameran, medan Gustaf Skarsgård och Lisa Carlehed spelar de fattiga bönderna från Småland som hoppas på ett bättre liv i Amerika.

- Jag vill tolka Utvandrarserien på ett nytt sätt. Deras modiga val att fly det här landet för drygt 100 år sedan för en chans till ett nytt liv för sig själva, för sina barn. Val som är precis lika relevanta idag för många människor världen över. Vilka vi var då och vilka som gör dessa val idag. Det gör historien gripande, förförande och ständigt aktuell. Det ska filmen reflektera och den här gången genom Kristinas ögon, säger regissören Erik Poppe.
 
Large 6984b58035af3294f2d8d0250d2560b7 lisa carlehed 60bdc754d6073
Foto: SF Studios
 
 
I samma veva utannonseras en ny fotoutställning i Duvemåla, Småland. Under sommarmånaderna visas ett rikt fotomaterial från filmen på Rundqvistagården i samarbete med Emmaboda kommun.

Här kommer besökare att kunna ta del av de första bilderna från den nya filmen på den för historien berömda platsen Duvemåla, där också Vilhelm Mobergs mormor växte upp och som kom att bli inspirationen till Kristina i Utvandrarsviten. Utställningen och Café Duvemåla har öppet från och med idag fram till 29 augusti, inträdet är gratis.

"Utvandrarna" har svensk biopremiär 25 december 2021.
| 7 juni 2021 09:25 |