Film

Skribent

Alexander Svensson

20 februari 2024 | 18:00

Se de första bilderna från "Borderlands" med Cate Blanchett i spetsen

Eli Roths tv-spelsadaption släpps i augusti i år, och har namn som Cate Blanchett, Jack Black och Jamie Lee Curtis i rollistan.
Borderlands” blir äntligen film! Projektet har varit på gång i flera långa och problemtyngda år, men nu närmar det sig äntligen biodukarna, med Eli Roth ("Thanksgiving") som regissör. “Borderlands” är ursprungligen en franchise sci-fi-actionspel som primärt utspelar sig på och kring planeten Pandora.
 
I filmadaptionen så får vi följa Lilith, en av de centrala figurerna i det första spelet. Hon är en laglös med magiska förmågor, och har rest till Pandora för att hitta den försvunna dottern till galaxens mäktigaste skitstövel.
 
Cate Blanchett gör huvudrollen som Lilith, och får sällskap av Kevin Hart i rollen som soldaten Roland, Jamie Lee Curtis som forskaren Patricia Tannis, Jack Black som roboten Claptrap, Ariana Greenblatt som sprängexperten Tiny Tina, och Florian Munteanu som Krieg, Tinas beskyddare.
 
People har nu exklusivt släppt två bilder från filmen, vilket ger oss vår första ordentliga titt på karaktärerna och estetiken:
 
 
 
En första poster har också släppts, via IGN:
 
 
Det första “Borderlands”-spelet släpptes 2009, och det senaste, “Borderlands 3”, kom 2019. Dessutom släpptes spinoff-spelet “Tiny Tinas Wonderlands” 2022. Spelen har en stor fanbase, och har bland annat hyllats för sin galna humor. Huruvida filmen lyckas fånga det återstår att se.
 
“Borderlands” (filmen) släpps den 9 augusti i år.
 
Vad tror ni, kommer “Borderlands” kunna leva upp till spelen?
| 20 februari 2024 18:00 |