Serie

Skribent

Oskar Möller

30 juni 2023 | 22:00

Nervbitande jakt på sanningen i dyster framtidsvision - hela säsongen av "Silo" ute nu

I en dystopisk framtid nära dig kommer vi alla leva i ett högteknologiskt silo.
"Silo" utspelar sig helt och hållet i ett - ni gissade det - silo. Inuti har en grupp människor samlats i under jord då de fruktar den förgiftade och förstörda världen utanför. Som vanligt finns det maktstrukturer och olika intressen i det här alternativa och dystopiska samhällsbygget som börjar fridfullt men leder till allt fler konflikter.
 
Serien är uppbyggd som ett mysterium och bit för bit avslöjas mer av Juliette Nichols (Rebecca Ferguson - en vetgirig ingenjör som upprätthåller silots generatorer för att hålla allt funktionellt. Bygget är nämligen tämligen högteknologiskt och leds av ett slags IT-team. Ju mer information Juliette får fram desto mer spänningar kommer upp till ytan. Frågan är vad som är sant - och vad priset för det blir.
 
Medverkar gör även Tim Robbins som som IT-chefen Bernard Holland och Rashida Jones (känd från "Parks and Recreation") som är fru till silots sheriff spelad av David Oyelowo ("Selma", "Chaos Walking").
 
Serien uppskattas av såväl kritiker som tittare och bygger på en serie science-fictionböcker skrivna av den amerikanske författaren Hugh Howey.
 
Ni kan se alla avsnitt av den första säsongen av "Silo" på Apple TV Plus.
| 30 juni 2023 22:00 |