Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 augusti 2018 | 21:40

Se 9 minuter ur "Manifest" - höstens stora tv-mysterium hos HBO Nordic

Den nya tv-serien med seriösa "Lost"-vibbar, exekutivt producerad av Robert Zemeckis, verkar lyckas kombinera flyg och tidsresor på ett intressant sätt.
Tyvärr är det inte HBO (Nordic) själva som har skapat den nya tv-serien "Manifest" - de har bara landat de svenska rättigheterna till den. I USA är det i själva verket NBC som försöker fylla det kollektiva suget efter en ny "Lost"-aktig nöt att knäcka.
 
I vanliga fall hade jag utgått ifrån att försöket skulle misslyckas, och att serien läggs ned efter sin första säsong. Det brukar nämligen vara det vanliga ödet, för de bredare reklamfinansierade tv-serierna av det här slaget. I det här fallet är jag däremot lite mer positivt inställd än vanligt, kanske framförallt med tanke på att Robert Zemeckis har haft ett finger med i spelet.
 
Zemeckis är givetvis mest känd för sin "Tillbaka till framtiden"-trilogi, men hans underbara "Cast Away" bjuder likt "Manifest" också på flygplansstrul - där konsekvensen blev att livet gick vidare för somliga, men pausades för andra.
 
 
Jag måste erkänna att de lyckas presentera sitt mysterium på ett effektivt och tydligt sätt. Tillräckligt bra för att jag åtminstone ska vilja se klart hela det första avsnittet. För den som har sett "The 4400" och "The Returned" så vet vi däremot att det inte är helt lätt att bygga vidare på en historia av det här slaget - utan att det ska spåra ut helt och hållet.
 
Men om de kan lyckas hitta en avvägd kombination av Damon Lindelofs-serierna "Lost" och "The Leftovers", vilket visserligen kanske är att sätta ribban lite väl högt, så kan "Manifest" bli något riktigt bra.
 
Det första avsnittet av "Manifest" landar hos HBO Nordic, den 25 september.
 
Kommer du att ge "Manifest" en chans under hösten? Kommentera gärna nedan!
| 28 augusti 2018 21:40 |