Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 november 2021 | 15:16

Se 15 minuter från George R.R. Martin-spelet "Elden Ring"

From Software visar upp sitt efterlängtade spel "Elden Ring", som "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin har hjälpt till med.
Den 22 januari nästa år släpps spelet "Elden Ring", som är skapat av From Software ("Dark Souls", "Sekiro: Shadows Die Twice" och "Bloodborne") tillsammans med "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin som hjälpt till med manuset. 
 
Till skillnad från deras tidigare spel utspelar sig det här i en öppnare värld med dygnscykel och föränderligt väder.
 
Nu har ett 15 minuter långt klipp dykt upp, som visar hur spelet fungerar (trailern startar cirka 15 min in). 
 
 
I trailern får vi bland annat se hjälten rida runt i den öppna världen, kämpa mot en gigantisk drake, se hur kartan fungerar, hur det går till att spela med andra och prata med en talande tunna. Precis vad man kan förvänta sig av ett From Software-spel, helt enkelt. 
 
 
Spelet utspelar sig i The Lands Between där du måste återskapa den legendariska Elden Ring för att bli rikets nya härskare. På vägen stöter du på mycket blod och bedrägeri orsakad av en mängd olika karaktärer med sina egna unika motiv för att hjälpa eller hindra spelarens framsteg, motståndare med djupgående bakgrunder och fruktansvärda varelser.
 
- Med "Elden Ring" har vi använt all vår expertis av actionrollspelsgenren som odlats fram genom "Dark Souls"-serien för att skapa en djärv men klassisk utveckling av genren, säger regissören Hideki Miyazaki.
 
"Elden Ring" kommer till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.
 
Vad tycker du om From Softwares spel? 
 
| 4 november 2021 15:16 |