Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

23 december 2023 | 23:20

"Scream VII" förlorar sin regissör: "Ett drömjobb som blev en mardröm"

I ett nytt bakslag för skräckserien meddelar den tilltänkte regissören Christopher Langdon att han hoppat av jobbet. Så vad händer nu?
2022 fick "Scream"-serien en fräsch nystart med film nummer fem, och ett år senare visade "Scream VI" att det inte bara vara en engångshändelse. Men kan det bli en tredje gång? Efter att huvudrollsinnehavarna Melissa Barrera och Jenna Ortega fått kicken respektive hoppat av, slås "Scream VII" nu av ännu ett bakslag.
 
Christopher Landon ("Happy Death Day") skulle ha gjort sin första "Scream"-film men skrev tidigare ikväll på X att han har hoppat av:
 
"Det är dags att meddela att jag formellt lämnade "Scream 7" för flera veckor sedan. Detta kommer  göra vissa besvikna och andra glada. Det var ett drömjobb som förvandlades till en mardröm. Och mitt hjärta värker för alla inblandade. Varenda en. Men det är dags att gå vidare. Jag har inget mer att tillägga till konversationen än att jag hoppas Wes [Cravens] arv blomstrar och lyfter över bullret i en splittrad värld. Det han och Kevin [Williamson] skapade är något fantastiskt och jag kände mig hedrad över att ens för en kort stund få sola mig i deras glöd."
 
Melissa Barrera fick kicken efter att offentligt ha uttryckt sitt stöd för Palestina, och dagen efter kom nyheten att Jenna Ortega hoppat av i vad som sas bero på schemakrock med andra säsongen av "Wednesday". I ett borttaget inlägg på X gjorde Landon det tydligt att han inte stod bakom Barreras avskedanden.
 
Nu är han alltså själv borta och framtiden för "Scream"-franchisen känns mer oviss än någonsin.
 
Landons X-inlägg i original:
 
| 23 december 2023 23:20 |