Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 december 2021 | 07:45

"Scream"-mördaren finns med på nya postern

Tolv karaktärer trängs på den officiella affischen till femte "Scream". Vem av dem är Woodsboros nye Ghostface?
Om exakt en månad får vi återvända till staden Woodsboro, som plågats av mördare i spökmasker sen 25 år tillbaka. När nya ungdomar attackeras av en maskerad gärningsman (eller kvinna?) återvänder de tidigare överlevarna Sidney Prescott, Gale Weathers och Dewey Riley för att hjälpa till att lösa mysteriet.

En officiell affisch för filmen samlar hela persongalleriet med skådespelarna Neve Campbell, Courteney Cox och David Arquette i fokus. Med glimten i ögat avslöjar filmens tagline att "mördaren är med på den här postern", så det är bara att börja studera de misstänkta...
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Så vem är mördaren?

 
Det här är inte en spoiler - jag har inte sett filmen. Men utifrån trailern och de featurettes som släppts är det bara naturligt att spåren pekar i en viss riktning. Jag har tidigare uttryckt oro över att trailern till femte "Scream" avslöjar för mycket... Totalt ser vi sju av de nya karaktärerna bli attackerade av Ghostface, om man går igenom trailern med pausknappen redo.
 
 
För att skippa direkt till kärnan: Jag skulle satsa mina pengar på Dylan Minnette (som spelar Wes Hicks), Sonia Ammar (i rollen som Liv McKenzie) och/eller Marley Shelton (tillbaka som Deputy Judy Hicks). Framför allt de två ungdomarna verkat fett shady. Jag tror inte att någon ur originaltrojkan skulle få för sig att svinga med jaktkniven, och i övrigt är det de enda karaktärer som inte blivit överfallna redan i trailer-materialet.

Vi får såklart hoppas att svaret inte är så enkelt och att marknadsföringen är designad för att leka med våra känslor (det är trots allt "Scream" det handlar om!). Första filmens twistar är svåröverträffade, och en del av mig hoppas få uppleva samma sak igen när nya "Scream" får biopremiär 14 januari.

Vem tror du är mördaren? Kommentera nedan.
| 14 december 2021 07:45 |