Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 oktober 2021 | 15:13

Trailerpremiär: Vem överlever nya ”Scream”?

Neve Campbell, David Arquette och Courteney Cox ställs än en gång mot en maskerad mördare.
Den femte ”Scream”-filmen, som förvirrande nog bara heter ”Scream”, är nu bara 3 månader bort. Och här är äntligen den första trailern som avslöjar lite mer av vad nästa kapitel ska handla om.

Som vi får se återvänder Sidney Prescott (Neve Campbell) till staden Woodsboro för att hjälpa Dewey (David Arquette) efter en rad nya mord. Tillsammans med Gale Weathers (Courteney Cox) upptäcker de att Ghostface riktar in sig på personer med släktband till mördarna från tidigare filmer.
 
Bland de nya stjärnorna kommer vi få se Jenna Ortega som Tara, Melissa Barrera som Sam Carpenter, Jack Quaid som Richie, Jasmin Savoy Brown som Mindy, Dylan Minnette som Wes, Mason Gooding som Chad, Kyle Gallner som Vince och Mikey Madison som Amber. Vem överlever till slutet? Vem döljer sig bakom masken?
 
En liten varning för att trailern kan spoila några av Ghostfaces mordoffer...
 
 
Regissörerna Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett (missa inte deras blodiga hämndrulle "Ready or Not") har i intervjuer försäkrat fans om att de hedrar Wes Cravens arv och vill göra en skräckis i samma anda som de tidigare. Även om det vi får se från introt (för likt originalfilmen?) och bristen på humor gör mig en aning orolig.
 
Wes Cravens ”Scream” kom 1996 och startade en ny våg av tonårs-slashers, samtidigt som filmen själv drev med genren med glimten i ögat. I fokus står Sidney Prescott och hennes high school-vänner som en efter en faller offer för en brutal, maskerad mördare som älskar skräckfilmstrivia och blod.
 
Vad tyckte ni om den nya trailern?
| 12 oktober 2021 15:13 |