Exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

9 mars 2023 | 12:00

"Scream"-stjärnan Melissa Barrera tipsar om sina favoritrysare

Vad skrämmer en scream queen? Vi frågade Melissa Barrera om hennes favoritskräckis - och fick två rysliga filmtips.
"What's your favorite scary movie?"
 
Den relativt oskyldiga frågan, ställd med kuslig förvrängd röst till Drew Barrymore i Wes Cravens tonårsslasher "Scream" från 1996, blev snabbt en ikonisk filmreplik.
 
I de senaste uppföljarna är det Melissa Barrera som får tampas med Ghostface. När jag så fick chansen att ställa några frågor till skådespelerskan inför premiären av "Scream VI" undrade jag såklart (med mindre läskig röst) vilken som är hennes favoritskräckis:

- Jösses, en svår fråga. Men om jag måste så skulle jag välja två. En film som gör mig nostalgisk eftersom jag såg den mycket som barn och den skrämde mig massor som 11-åring är ”The Haunting”. Och på senare år är den mest minnesvärda filmen som stannat kvar i huvudet och gett mig kalla kårar är ”Hereditary”, säger Barrera till MovieZine.
 
Large 2c00a2611382fc8fb72756c426404368 scream5
 
Kritikerna är redan förälskade i ”Scream VI”. Hur hoppas du att publiken och fansen ska ta emot filmen?
 
- Jag försöker att inte tänka på det. Så blir det ju, när man har jobbat med något och lagt in så mycket av sig själv. Man hoppas att folk ska älska det lika mycket som en själv.
 
- Jag vet också att inget är hugget i sten. Folk kommer ha sina åsikter. Allt jag kan kontrollera är min egna upplevelse. Jag vet att jag är väldigt stolt, vi är alla väldigt stolta över vad vi har gjort. Jag tycker vi har gjort en bra film! Jag tycker genuint att den är underhållande, kul, intensiv och känslosam… Den har alla de element som jag älskar i en film. Och jag hoppas att folk tar emot den med öppna hjärtan.
 
Du borde vara stolt. Och Sam är en intressant karaktär. Det finns en del mörker inom henne. I den förra filmen fick hon veta att hennes far var en av de ursprungliga mördarna i Woodsboro. Kan du berätta om hur det påverkar din karaktär här i uppföljaren?
 
- Ja, det var väldigt spännande för mig att komma tillbaka. För vi får se mycket mer av Sam när hennes fasad har rämnat. I slutet av förra filmen får hon en knäpp, och hon omfamnar det mörkret som hon försökt att fly från i så många år. Vi får inte se effekterna av det. I den här filmen får vi se vad som händer när dammen rämnar och hennes hemlighet kommer ut.
 
- Vad gör mörkret med henne, hur påverkar det henens mentala hälsa och hennes syn på världen? Den inre kampen gör henne mer sårbar och mer nyanserad som karaktär, och det såg jag fram emot att spela.
 
Large 2c00a2611382fc8fb72756c426404368 scream3
 
Melissa Barrera delar många scener med Jenna Ortega (”Wednesday”), som spelar hennes lillasyster Tara. Och ”Scream VI” lägger större fokus på systrarna och de fyra överlevarna från förra filmen.
 
- Jag såg också fram emot att utforska systerrelationen och den dynamiken. Hur skulle det funka? Syskon bråkar ju, det är naturligt att ha sina upp- och nedgångar i nära relationer. Så även det såg jag fram emot - att se hur systrarna skulle komma överens.
 
 
 
"Scream VI" får biopremiär på fredag.
| 9 mars 2023 12:00 |