Film

Skribent

Josefine Krischausky

15 september 2022 | 13:00

"Scream 6" kommer att utspela sig i New York

Ghostface lämnar nu Woodsboro för att istället börja härja i storstaden, vilket enligt skådespelarna kommer bli läskigare än något vi tidigare sett i filmserien.
Det har blivit dags för Ghostface att bege sig till storstaden. Nu får vi veta att nästa del av skräckfilmsserien "Scream" kommer att lämna Woodsboro, för att istället utspela sig i New York. 
 
Nyheten avslöjades av skådespelaren Melissa Barrera, som i början av året gjorde sin debut i franchisen, i rollen som Sam Carpenter. I en intervju med Collider menar hon att den nya miljön kommer göra "Scream 6" mer skrämmande än någon tidigare film i serien.
 
– Det kommer att vara ungefär 20 gånger mer förödande. I en stad som New York gör alla sin egen grej, och när någon skriker efter hjälp är det ingen som kommer att hjälpa dem, säger Barrera.
 
Melissa Barrera i den senaste "Scream"-filmen, som hade premiär i januari. 
 
Handlingen i "Scream 6" tar vid kort efter händelserna i den senaste filmen, där en maskerad mördare återigen började härja i Woodsboro, med siktet inställt på en ny grupp ungdomar. Överlevarna har nu lämnat sin hemstad i hopp om en nystart, men inte heller denna gång kommer de lyckas gömma sig från våldet.
 
– Det blir bara blodigare och blodigare. Jag tror att det här är den mest aggressiva och våldsamma versionen av Ghostface vi någonsin har sett, har skådespelaren Jenna Ortega tidigare sagt om den kommande filmen.
 
I "Scream 6" får Barrera och Ortega sällskap av skådespelare som Courtney Cox, Samara Weaving ("Ready or Not") och Hayden Panettiere ("Scream 4"). För regin står Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett, som också låg bakom den förra filmen i serien. 
 
"Scream 6" får premiär den 31 mars 2023. 
| 15 september 2022 13:00 |