Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2021 | 22:10

”Scream 5” spelar in flera versioner för att undvika spoilers

Regissörerna bakom den emotsedda skräckfilmen tar inga risker.
Att spoilers läcker ut inför stora filmpremiärer är tyvärr ingenting ovanligt. Regissörerna bakom ”Scream 5” har dock hittat ett sätt som förhoppningsvis hjälper dem att bevara filmens överraskningar… och mördarens identitet.

Inte nog med att ”Scream 5” har olika versioner av manuset. Man har också spelat in flera falska scener, så att inte ens skådespelarna själva vet vad som ska hända eller vem som ska dö. Det bekräftar sajten Bloody Disgusting.

Man har iallafall lärt sig av gamla misstag. Screenrant berättar hur manuset till ”Scream 2” (1997) len gång i tiden läckte ut, vilket tvingade filmskaparna att ändra om slutet. (Är det Neve Campbell som inte går att lita på, eller är det Courteney Cox?)

I ”Scream 5” (förlåt, den heter bara ”Scream” men enligt mig finns det bara en ”Scream”) tar regissörerna Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett över Wes Cravens skräckfranchise. Originaltrion Neve Campbell, Courteney Cox och David Arquette återvänder i rollerna de spelade för första gången för ett kvarts sekel sedan.

Filmen får biopremiär i januari. Till dess - undvik spoilers!
| 14 april 2021 22:10 |