Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 november 2020 | 21:50

Nya "Scream" har fått en officiell titel

Den femte "Scream"-filmen har just avslutat sin inspelning, och i samma veva presenterar man den officiella titeln.
Kultskräckisen från 1996 kommer snart tillbaka med ett nytt kapitel. Nej, filmen ska inte heta "Scream 5", eller "Scream V", inte heller "Scream Returns" eller "Scream Again". Filmskaparna nöjer sig med det enkla, fantasilösa, töntiga, förutsägbara "Scream".

Precis som att uppföljaren till "Halloween" döptes till "Halloween", eller när årets reboot av "The Grudge" fick heta "The Grudge" - man tycker att Hollywood borde kunna komma på något roligare.

Manusförfattaren Kevin Williamson verkar iallafall nöjd:

- Det är nästan 25 år sedan jag skrev "Scream" åt Wes Craven, och jag kunde aldrig ana vilket långt liv den skulle få tack vare er fans. Jag ser fram emot att låta er återvända till Woodsboro och bli rädda igen, skriver han på Instagram.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Kevin Williamson (@kevwilliamson)

 
I nya "Scream" återvänder Neve Campbell, David Arquette och Courteney Cox i rollerna som Sidney, Dewey och Gale, i sällskap av nya skådespelare som Dylan Minnette ("13 Reasons Why"). Vi vet inget om handlingen, men förhoppningen är att detta ska bli en nystart för franchisen som drivit med slashers med glimten i ögat.

Matthew Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett ("Ready or Not") har regisserat. "Scream" får biopremiär den 14 januari 2022.
| 18 november 2020 21:50 |