Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 september 2020 | 09:12

"Scott Pilgrim vs. The World"-spelet får en andra chans

Spelet som länge varit försvunnet från de digitala butikerna får nu en andra chans på moderna konsoler.
För tio år sedan släpptes spelet "Scott Pilgrim vs. The World: The Game" till Playstation 3 och Xbox 360, som är baserat på serietidningen och filmen med samma namn. 
 
Redan 2014 plockades dock spelet bort från de digitala butikerna och gick alltså inte längre att köpa, vilket retade upp många fans (inklusive mig).
 
Även seriens skapare Bryan Lee O'Malley har undrat vad som hände med spelet. 
 
Nu behöver vi dock inte längre fundera, då spelet släpps på nytt till Google Stadia, Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One och PC någon gång senare i år i samband med dess 10-årsjubileum. 
 
 
"Scott Pilgrim" handlar om den kanadensiske killen med samma namn, som blir förälskad i tjejen Ramona Flowers. Problemet är dock att han måste besegra hennes sju onda expojkvänner innan de kan bli ett par.
 
Serien filmatiserades år 2010 av regissören Edgar Wright med Michael Cera i huvudrollen och blev en stor succé. Spelet "Scott Pilgrim vs. The World: The Game" är ett klassiskt beat 'em up med oerhört snygg pixelgrafik och dansvänlig musik av bandet Anamanaguchi, så jag ser helt klart fram emot att få spela det igen. 
 
Att spelet kommer tillbaka avslöjades under den direktsända showen Ubisoft Forward, där vi även fick veta att "Prince of Persia" får en remake
 
Vad tycker du om Scott Pilgrim? Hann du köpa spelet förra gången? 
| 11 september 2020 09:12 |