Film

Skribent

Mats Karlsson

10 april 2020 | 19:00

Apple kan rädda Scorseses "Killers of the Flower Moon"

Budgeten på 200 miljoner dollar blev för mycket för studion Paramount.
Netflix tog hand om Martin Scorseses förra film, "The Irishman", när budgeten skenade iväg. Precis som tidigare rykten har skvallrat om ser det ut att bli samma visa igen. Studion Paramount har nämligen fått kalla fötter kring dyra "Killers of the Flower Moon" (200 miljoner dollar i budget), skriver Wall Street Journal.
 
Enligt rapporten har Scorseses medarbetare tagit kontakt med Apple och Netflix, med förhoppning att de ska finansiera och distribuera filmen. Men det har även tagits kontakt med Universal Studios och MGM, som också skulle kunna innebära att de delar finansieringsansvaret med Paramount.
 
Historien i "Killers of the Flower Moon" som har Leonardo DiCaprio och Robert De Niro i rollerna utspelas på 1920-talet och har beskrivits som en seriemördarthriller med starka western-influenser. Så här sa Scorsese i februari om filmen:
 
- Vi tycker det är en western. Den utspelar sig år 1921-22 i Oklahoma. Det finns cowboys, men de har både bilar och hästar. Filmen handlar främst om Osage-indianerna, som fick ett hemskt territorium, men de älskade det eftersom de vita aldrig skulle vara intresserade av det. Sen upptäckte vi olja där, och under tio år var Osage-folket rikast i världen, per capita. Men rovdjuren kom dit, den vite mannen, européerna anlände, och allt gick förlorat.
 
Filmen var tänkt att spela in under våren, men föga förvånande har Corona-pandemin satt käppar i hjulet.
| 10 april 2020 19:00 |