Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 februari 2020 | 09:10

Scorsese kallar "Killers of the Flower Moon" för en western

Martin Scorsese ger en uppdatering kring sin nästa film. DiCaprio och De Niro står redo för huvudrollerna.
Det blev inga Oscars för Martin Scorseses "The Irishman", men han deppar inte för det. Regissören sågs redan i somras smyga runt i Osage County, Oklahoma, på jakt efter inspelningsplatser till sin nästa film.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 

Location scouting 📸

Ett inlägg delat av Martin Scorsese (@martinscorsese_)

 
Snart börjar arbetet med "Killers of the Flower Moon", en seriemördarthriller som enligt Scorsese själv bär starka western-influenser. Historien tar oss till 1920-talets Oklahoma där FBI undersöker en serie mord på urbefolkningen.
 
- Vi tycker det är en western. Den utspelar sig år 1921-22 i Oklahoma. Det finns cowboys, men de har både bilar och hästar. Filmen handlar främst om Osage-indianerna, som fick ett hemskt territorium, men de älskade det eftersom de vita aldrig skulle vara intresserade av det. Sen upptäckte vi olja där, och under tio år var Osage-folket rikast i världen, per capita, berättar regissören i en ny intervju.

- Men rovdjuren kom dit, den vite mannen, européerna anlände, och allt gick förlorat. Den undre världen hade sådan kontroll att du snarare hamnade i fängelse för att ha dödat en hund än att ha dödat en indian.

Scorsese bekräftar också att Leonardo DiCaprio ska spela FBI-agenten i huvudrollen, medan Robert De Niro spelar William Hale, som bar ansvaret för de flesta morden.

Filmen återförenar också Marty med hans kära medarbetare så som klipparen Thelma Schoonmaker, scenografen Dante Ferretti och filmfotografen Rodrigo Prieto. Inspelningen börjar i vår, enligt Slashfilm.
| 19 februari 2020 09:10 |