Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 juni 2012 | 12:01

Scorseses hyllning till "Snabba Cash"

USA-premiären av Daniel Espinosas thriller får draghjälp av ett av maffiagenrens tyngsta namn.

Två och ett halvt år efter Sverigepremiären har "Snabba cash" blivit lite av en kultfilm världen över. Joel Kinnaman har sedermera gått vidare till amerikansk TV, och regissören Daniel Espinosa släppte i våras USA-ettan "Safe House".

Nu ska amerikanerna till slut få se vad som drog igång hela hajpen, i sommar går nämligen "Easy Money" upp på biodukarna i New York och Los Angeles. Och självaste Martin Scorsese ska hjälpa till att sprida ordet:

- Jag blev djupt imponerad av Daniel Espinosas film - av den hårda enkla stilen som speglar karaktärernas miljö och liv. Jag fastnade för den ödesmättade känslan i filmen, av hur välmenande människor gör ett enda felsteg och får betala ett fruktansvärt högt pris. Men också av huvudkaraktärens skrämmande och överraskande utveckling. "Snabba Cash" är en hård historia och en film att räkna med.

Daniel Espinosa svarar på berömmet:

- Det är en ära att Scorsese och Weinstein har tagit till sig filmen och delar min passion för historieberättande. Filmen kunde inte ha hamnat i bättre händer, säger han enligt Hitfix.

| 15 juni 2012 12:01 |