Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 februari 2016 | 13:15

Sci-fi nästa för Ava DuVernay

Men vilken ska hon välja? ”Selma”-regissören har fått två spännande förslag.
Martin Luther King-biografin ”Selma” gjorde Ava DuVernay till en eftertraktad filmskapare i Hollywood. Hon ryktades vara en kandidat för Marvels ”Black Panther”, som senare gick till Ryan Coogler (”Creed”). Istället verkar det bli en science fiction-film som DuVernay tar sig an härnäst. Frågan är bara vilken?

Ett av förslagen är ”A Wrinkle in Time”. Disney-filmen följer en ung flicka vars pappa - som jobbade med ett hemligt projekt åt regeringen - försvinner mystiskt. Manus är skrivet av ”Frost”-regissören Jennifer Lee utifrån Madeleine L’Engles fantasybok ”Ett veck i tiden”.

Den andra filmen är ”Intelligent Life”, författad av Colin Trevorrow och Derek Connolly (”Jurassic World”). Här handlar det om en FN-anställd som arbetar med vad man ska göra ifall aliens tar kontakt, och faller för en kvinna som visar sig vara en utomjording. 

Hollywood Reporter säger att filmen går samma anda som Trevorrows filmdebut ”Safety Not Guaranteed”, men beskriver den samtidigt som en mer påkostad thriller. Lupita Nyong’o har erbjudits den kvinnliga huvudrollen.

Båda projekten låter lovande och vi ser fram emot vad Ava DuVernay än väljer - förhoppningsvis finns det tid för både Disney-fantasy och ufo-thriller.
| 9 februari 2016 13:15 |