Film

Skribent

MovieZine

26 november 2018 | 14:00

”Schindler’s List” får nypremiär på bio

Spielbergs mästerliga drama har restaurerats digitalt inför Förintelsens minnesdag den 27 januari.
1993 var ett otroligt år för Steven Spielberg. Kort efter att han lyckades väcka dinosaurier till liv i biosuccén ”Jurassic Park”, släpptes även det svartvita tretimmars-eposet ”Schindler’s List”. Filmen om förföljelsen av judar under det Andra världskriget belönades med sju Oscars.

Filmen berättar den otroliga sanna historien om den gåtfulle Oskar Schindler (Liam Neeson) som räddade livet på fler än 1100 judar under Förintelsen. Tack vare hans gärningar överlevde de ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia.

25 år senare är det dags för Spielbergs mästerverk att komma tillbaka på vita duken. Universal Pictures har tillsammans med regissören gjort en digital restaurering av filmen från originalnegativet, i 4K-upplösning med en helt ny ljudbild i Dolby Cinema och Dolby Atmos.

”Schindler’s List” släpps på bio på Förintelsens minnesdag den 27 januari i följande städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.
| 26 november 2018 14:00 |