Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2016 | 08:25

Scenen i ”X-Men: Apocalypse” som alla talar om

Än en gång är det Evan Peters mutant Quicksilver som stjäl showen.
”X-Men: Apocalypse” är den största, längsta och dyraste X-Men-filmen hittills. Många mutanter trängs om utrymme och spektakulära strider avlöser varandra. Men ännu en gång är det Quicksilver som står för den mest minnesvärda scenen. 

Den supersnabbe mutanten, som sprang rakt in i fansens hjärtan i ”Days of Future Past”, berättar om explosionen på professor Xaviers skola:

- Scenerna var otroligt kul att filma. Jag fick jobba med second unit-gänget och min stuntdouble igen. Han var i stort sett Quicksilver, de bara klistrade på mitt huvud på hans kropp.

- Det är väldigt tekniskt, mycket motion capture, det handlar om att tajma in varje sekund. Men det är en otroligt kul scen. Alla har frusit fast och jag kan jävlas med dem, skrattar Peters.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

En av filmens mest dramatiska scener fungerar även som ett lekfullt comic relief-inslag. När X Mansion sprängs dyker Quicksilver upp i helt rätt tid för att rädda livet på de unga studenterna. Han rusar genom salarna i ultrafart, kastar ut elever som snart skulle slukas av eld, men hinner också skoja lite med dem på vägen.

Det är en naturlig fortsättning på scenen i Pentagon-köket, som vi såg i den senaste filmen, ”X-Men: Days of Future Past”. 

Man använde sig av flera olika kameror, som Phantom och Red, som ibland filmade med en extrem hastighet på 3200 bildrutor per sekund. 

- Scenen är två minuter lång men tog oss mer än en och en halv månad att spela in, säger regissören Bryan Singer.

- Vi använde oss av den mest sofistikerade teknologin som finns idag. Scenen har en annan känsla än den i ”Days of Future Past”. Den kan kännas lite bitterljuv. Den är definitivt unik.

Quicksilvers räddningsaktion blev inte direkt sämre av en av 80-talets bästa låtar på soundtracket:Vilka är era favoritscener i ”X-Men: Apocalypse”? Kommentera nedan.
| 23 maj 2016 08:25 |