Film

Skribent

EvaEpic

2 mars 2012 | 15:01

Scarlett Johansson ska spela i "Making of Psycho"

"Alfred Hitchcock and the Making of Psycho" tar oss bakom kulisserna till kultfilmen "Psycho". Anthony Hopkins och Helen Mirren ska spela Hitchcock och hans fru, och nu har de tagit med två andra stora, talangfulla stjärnor till ensemblen som ska spela huvudkaraktärerna i filmen.

Scarlett Johansson och James D'Arcy ska spela Janet Leigh och Anthony Perkins, enligt Variety. Filmen regisseras av Sascha Gervasi ("Anvil! The Story of Anvil") och ska handla om hur den legendariska filmskaparen gjorde den film som många anser vara den bästa skräckisen genom tiderna.

Manuset är skrivet av John McLaughlin och har jämförts med "My Week with Marilyn" och rollen som Scarlett spelar kan ha lika stor betydelse för henne som rollen som Marilyn hade för Michelle Williams. D'Arcys roll är kanske inte lika stor, men otroligt viktig av uppenbara anledningar.

Hur Hitchcock behandlade sina medarbetare kommer definitivt att undersökas i filmen. Det finns en del interaktioner mellan Leigh och den kända regissören, ett exempel är att det första han sa till Leigh var "Jag anställde dig för att du är skådespelerska! Jag kommer enbart regissera dig om du A: försöker ta för dig mer än din bit av kakan, B: om du inte tar tillräckligt, eller C: om du har problem med motivationen". Han ska även ha lämnat Mrs. Bates lik i Leighs omklädningsrum för att se hur läskig dockan egentligen är.

Filmen har inget inspelnings- eller premiärdatum än.

| 2 mars 2012 15:01 |