Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 november 2022 | 11:00

Scarlett Johansson i huvudrollen när "Just Cause" blir tv-serie

Amazon-serien är inte baserad på actionspelen med samma namn, utan på romanen som filmades redan på 90-talet - också med Scarlett i en roll.
Scarlett Johansson är den senaste filmstjärnan att ta steget från bioduken till tv-rutan. Hon ska spela huvudrollen i Amazon-serien "Just Cause" - och innan tv-spelsfans blir alltför uppspelta: det här bygger inte på de populära actionspelen.
 
"Just Cause" är en filmatisering av John Katzenbachs thrillerroman från 1992, som filmades för första gången år 1995. Filmen "I sanningens tjänst" hade Sean Connery i huvudrollen som Harvard-professorn och den före detta advokaten som tog på sig att försvara en dödsdömd svart man. Blair Underwood och Laurence Fishburne medverkade också, och - kul detalj - Scarlett Johansson gjorde en av sina tidigaste roller som Connerys dotter.
 
"I sanningens tjänst" (1995)
 
Men den här gången ska hon spela en helt ny karaktär, skriver Hollywood Reporter. TV-serien kommer följa tidningsreportern Madison Cowart som ska bevaka en dödsdömd fånges sista dagar, och börjar tro på att han är oskyldig.
| 29 november 2022 11:00 |