Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 juli 2023 | 20:00

"Saw X" utspelar sig mellan första och andra filmen

Nu vet vi hur Tobin Bell återvänder i rollen som John Kramer, aka Jigsaw-mördaren.
Den fruktade tortyrmästaren Jigsaw återuppstår i höstens skräckis "Saw X". Fast egentligen handlar det om en prequel, avslöjar nya detaljer kring filmen.
 
Enligt Deadline ska den tionde filmen utspela sig mellan händelserna i "Saw" (2004) och "Saw II" (2005). John Kramer är svårt cancersjuk och åker till Mexiko för en riskfylld, experimentell behandling. Men väl på plats avslöjar han att det hela är en ond plan för att lura de mest utsatta.
 
Och så får Jigsaw ännu en god anledning till att plåga människor med utstuderade fällor, den här gången verkar dock hans offer vara riktiga fulingar - som kanske faktiskt förtjänar en läxa?
 
Visst kan man tycka att "Saw"-filmerna har pågått alldeles för länge... men jag får erkänna, det känns lite speciellt att få återse Tobin Bell i den här rollen. Och en störd del av mig längtar alltid efter att se vilka brutala scener de här filmerna ska bjuda skräckälskarna på härnäst.
 
Fler goda nyheter från Jigsaw-land! Den amerikanska premiären har tidigarelagts, från 27 oktober till 29 september. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan vi får "njuta" av "Saw X" även på svenska biodukar.
 
Kan ni fatta att det snart är 20 år sedan första "Saw" kom ut?
| 20 juli 2023 20:00 |