Serie

Skribent

Josefine Krischausky

23 november 2021 | 21:20

Säsong 2 av "Euphoria" får premiärdatum och en första trailer

Fortsättningen av det hyllade tonårsdramat, med Emmyvinnaren Zendaya i huvudrollen, får premiär på HBO Max i januari 2022.
Den andra säsongen av tonårsdramat "Euphoria" har äntligen fått ett premiärdatum. Nästa del av Sam Levinsons hyllade serie landar på HBO Max den 9 januari 2022, drygt två och ett halvt år efter den första säsongens premiär. 
 
I samband med detta får vi även en ny trailer, som ger oss en första titt på vad de nya avsnitten kommer att erbjuda. Vi tas tillbaka till både tonårsrummen, hemmafesterna och skolmiljöerna, men får också smakprov på mycket drama och brutalitet. Säsongen vi har framför oss ser ut att bli lika visuellt slående som den förra, men även minst lika mörk på den tematiska nivån.
 
Som seriens huvudperson Rue Bennett återvänder Zendaya, som vann en Emmy för sin prestation i den förra säsongen. Återfinns på rollistan gör även skådespelare som Hunter Schafer, Jacob Elordi, Angus Cloud, Sydney Sweeney och Alexa Demie. 
 
 
En fortsättning bekräftades redan i juli 2019, men precis som många andra tv-serier fick "Euphoria" sätta sin produktion på paus till följd av pandemin. I april i år av kunde inspelningarna av den andra säsongen till slut sätta igång. 
 
Innan dess lyckades man däremot, under begränsade förutsättningar, producera två specialavsnitt. Avsnitten, som fokuserar på  Zendaya och Schafers karaktärer och fungerar som en bro mellan säsongerna, släpptes i december 2020 respektive januari 2021. 
| 23 november 2021 21:20 |