Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 juli 2023 | 13:50

Blev Samuel L. Jackson snuvad på en Oscarsnominering?

Skådespelaren påstår att thrillern från 1996 klipptes sönder - vilket kostade honom en nominering.
I Joel Schumachers thriller "Juryn - A Time to Kill" (1996) såg vi Matthew McConaughey och Sandra Bullock ta plats i rättssalen för ett laddat mordfall. Samuel L. Jackson spelade pappan till en tioårig flicka, som i vredesmod hade skjutit ihjäl rasisterna som våldtog henne.
 
Det är överlag en stark film med ruggigt bra skådisar, men Jackson medger nu 27 år senare att han blev besviken när han såg resultatet. Han hade hoppats att "Juryn" skulle ge honom en andra Oscarsnominering, två år efter "Pulp Fiction".
 
- De klippte bort scener som hindrade mig från att få en Oscar. Jag tänkte, "verkligen motherfuckers? Ska ni ta det ifrån mig?"
 
 
- På min första dag höll min karaktär ett tal, och alla på inspelningen var i tårar när jag var klar. Jag tänkte att jag är på rätt spår. Och det skiten kom inte med i filmen. Och jag vet varför. Det var inte min film, och de försökte inte göra mig till stjärna, säger Jackson till Vulture.
 
Trots närmare 200 roller bakom sig har Samuel L. Jackson sällan blivit belönad med några tunga priser. Därför håller han sin heders-Oscar från 2021 extra kärt:
 
- Jag har förtjänat den. Jag har jobbat för den. Jag kan säkert nämna fyra andra tillfällen då jag borde ha vunnit eller blivit nominerad, men det är lugnt. Jag har min Oscar, kommenterar han.
| 21 juli 2023 13:50 |