Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

21 juni 2023 | 08:00

Samuel L. Jackson försvarar kollegan - “Incels kan inte förgöra henne”

Nick Fury själv aka Samuel L. Jackson backar Brie Larson som har fått utstå mycket hat för sin roll som Captain Marvel i MCU.
Nya Marvel-serien “Secret Invasion” släpps idag och inför premiären har huvudpersonen Samuel L. Jackson intervjuats av Rolling Stone. Här försvarar Jackson sin kollega Brie Larson - som fått utstå näthat för sin roll i Marvels filmuniversum.
 
- Hon kommer inte att låta något av det där förstöra henne. Dessa incel-killar som hatar starka kvinnor, eller det faktum att hon är en feminist som har en åsikt och vågat uttrycka den. Alla vill väl att folk ska vara som de vill vara? Hon är den hon är, och hennes åsikter är helt genuina, säger Jackson.
 
Jackson och Larson har arbetat ihop sedan “Kong: Skull Island” från 2017, och har varit goda vänner sedan dess. När rollen som Captain Marvel blev aktuell ringde skådespelarna varandra - och då var det en optimistisk Jackson som svarade:
 
- När hon blev erbjuden “Captain Marvel”, slog hon mig en signal och frågade: “De vill ha mig i Marvels universum, ska jag tacka ja?”. Och jag svarade: "Ja, för i helvete! Gör det!”, berättar Jackson.
 
I november återses skådespelarna igen i “The Marvels”, som är en uppföljare till både “Captain Marvel” och TV-serien “Ms. Marvel”. Här får Captain Marvel sina krafter ihopkopplade med två andra hjältar vilket innebär att de måste hjälpa varandra. Samuel L. Jacksons egna serie, "Secret Invasion", har premiär på Disney+ idag.
| 21 juni 2023 08:00 |