Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 april 2024 | 13:00

Sam Raimi förnekar ryktet om "Spider-Man 4" med Tobey Maguire

Regissören Sam Raimi väntar fortfarande på att Marvel ska ringa.
Ska det bli en fjärde "Spider-Man" för Tobey Maguire? Sådana rykten har florerat riktigt länge nu, och skådisens gästspel i "Spider-Man: No Way Home" gjorde fansen bara mer exalterade. Det var revanschen vi väntat på, och de få scenerna gav mersmak.
 
Men håll förväntningarna nere. När CBR.com frågar regissören Sam Raimi säger han att ingenting sånt är på gång - än, iallafall.
 
- Jag har inte hört något om det än. Jag har läst rykten, men det är inget jag faktiskt jobbar på än. Jag menar, Marvel och Columbia har sina väldigt framgångsrika "Spider-Man"-filmer just nu, så jag vet inte om de kommer komma tillbaks till mig och säga: "Vi vill också berätta den historien!".
 
Raimi tillägger att han inte har snackat med Tobey Maguire om att återvända till rollen som Peter Parker.
 
- Vi har inte pratat om en fjärde film. Men vem vet om Marvel eller Columbia Pictures har gjort det? Jag jobbade just med Marvel på "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" och vi har en fin relation. Jag skulle säkert få veta om något var på gång.
 
 

Spindelmannen startade superhjälteyran

 
Raimis "Spider-Man" från 2002 var en av de första filmerna att kickstarta superhjältevågen som dominerat på bioduken i över två årtionden nu. Raimi och Maguire gjorde tre filmer ihop, och även om "Spider-Man 3" (2007) sågades av kritiker och fans blev den deras mest framgångsrika med 895 miljoner dollar i intäkter.
 
Trots det valde studion att satsa på en reboot med Andrew Garfield, och numera spelas rollen som bekant av Tom Holland. Han har iallafall en egen "Spider-Man 4" på gång, som sägs börja filma senare i år.
 
Skulle ni vilja se mer av Tobey Maguire i spindelmannen-dräkten? Tyck till i kommentarerna!
| 2 april 2024 13:00 |