Serie

Skribent

Robin Andersson

17 juni 2019 | 10:00

Sam Levinson hoppas att "Euphoria" öppnar upp dialog

Den omtalade serien har premiär idag på HBO Nordic.
Dagens HBO-premiär har redan blivit en snackis. "Euphoria" är en serie fylld med sex, droger och intressanta karaktärer som har blivit omtalad på grund av sitt råa innehåll. Nu har skaparen bakom serien, Sam Levinson, träffat EW för en intervju om serien. Där pratar han bland annat om vad han tror serien kan göra för kommunikationen i dagens familjer.
 
– Jag känner att det är en debatt som pågår konstant om att "föräldrar kommer att bli rädda för vad som visas på tv" och ungdomarna kommer att tänka "Ja, det där är mitt liv". Jag är övertygad om att vissa personer kommer att bli avskräckta och andra kommer att relatera till serien, menar Levinson.
 
– Jag tror att innan internet uppfanns, hade de olika generationerna mer gemensamt. Och nu tror jag att klyftan mellan dem har växt markant. Jag tror att en anledning till att det är så svårt att hitta sin väg idag är för att inte finns någon karta eller kompass. För att världen är i konstant förändring. Jag tror att det skapar klyftor mellan generationerna som är väldigt äkta och svåra att hantera. Så, om något, hoppas jag att serien kan öppna upp en dialog mellan föräldrar och deras barn. För det är svårt att vara tonåring. Speciellt om du har problem med droger eller liknande. Förhoppningsvis kan "Euphoria" öppna upp kommunikationen i dagens familjer.
 
 
Zendaya ("The Greatest Showman", "Spiderman: Homecoming") axlar huvudrollen i kontroversiella "Euphoria" som har premiär idag på HBO Nordic.
| 17 juni 2019 10:00 |