Spel

Skribent

Viktor Eriksson

25 oktober 2023 | 18:30

Nya Sagan om Ringen-spelet "Return to Moria" släppt till PC

Den som hoppades på att få köra dvärgsimulatorn på konsol tvingas däremot att vänta ännu en månad.
Idag släpps överlevnads- och byggarspelet "The Lord of the Rings: Return to Moria" till PC via Epic Games Store. I spelet baserat på J.R.R Tolkiens Sagan om Ringen-värld axlar spelare rollen som dvärgar som gräver sig fram i procedurellt genererade grottor i jakt på resurser och slåss mot orcher, troll och andra varelser. 
 
Förutom ett enspelarläge finns ett läge där spelare kan skapa ett eget Moria och samarbete med upp till åtta spelare online. I spelet upprepar John Rhys-Davies också sin roll som dvärgen Gimli som han tidigare spelade i "Sagan om Ringen"-filmerna. 
 
Än så länge finns få professionella recensioner ute av spelet men CGMagazine delar ut 7,5 av 10 i betyg och beskriver "Return to Moria" som en kul uppelvelse för fans av överlevnadsspel. Gamegrin som ger istället spelet 6,5 av 10 och beskriver "Return to Moria" som en unik tolkning av överlevnadsspel men säger att det är långt ifrån perfekt.
 
"The Lord of the Rings: Return to Moria" skulle egentligen också släppts till Playstation 5 idag, men bara några dagar före släppet meddelade utvecklaren Free Range Games och utgivaren North Beach Games att spelet försenats till 5 december. Anledningen ska vara att mer tid behövs för att "förbättra olika aspekter" av spelet.
 
Dvärgsimulatorn är även planerad att släppas till Xbox Series X/S någon gång under första halvan av 2024. 
 
 
Kommer du att spela "The Lord of the Rings: Return to Moria"?
| 25 oktober 2023 18:30 |