Skribent

Mats Karlsson

29 juni 2013 | 14:01

Sagan om O.J. Simpson blir film

Den kontroversiella och påkostade thrillern "An American Mystery" om det välkända fallet från 1994 som O.J. Simpson friades ifrån.

Ingen kan glömma historien om O.J. Simpson som cirkulerade på alla löpsedlar världen över 1994. Nu har den engelske filmmakaren Joshua Newton bestämt sig för att filmatisera historien som ska bli en kontroversiell och påkostad thriller med titeln "An American Mystery", rapporterar The Wrap.

Newton har redan hittat skådespelaren som ska gestalta O.J.:s mördade fru Nicole Brown Simpson. Det blir engelska tjejen Charlotte Kirk som axlar rollen. Regissören Newton säger sig ha hittat nya bevis i det berömda fallet som han planerar att ta med i filmen och det kommer bidra till att det blir ett stort intresse för den kontroversiella filmen. O.J. Simpson har själv visat intresse av att medverka i filmen, men Newton tackade nej till hans erbjudande.

Filmen kommer att kretsa kring Anna Nicole Brown, från att hon träffade O.J. som 18-åring till hennes död 1994. Newtons film har också en förhållandevis hög budget på 65 miljoner dollar och planen är att "An American Mystery" ska gå upp på biograferna redan nästa sommar.

| 29 juni 2013 14:01 |