Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

11 juli 2016 | 15:00

Så tycker kritikerna om nya "Ghostbusters"

De första domarna har fallit. Håller Paul Feigs reboot av den klassiska filmserien?
Väntan har varit lång. Redan 1989 kom ju den senaste "Ghostbusters"-filmen, men den 27:e juli får äntligen "Bridesmaids"-regissören Paul Feigs reboot/remake premiär. De första betygen har trillat in från USA, och här nedan har vi listat ett urval.


- Den första "Ghostbusters"-filmen kommer alltid att förbli en klassiker som betyder väldigt mycket för mig. De goda nyheterna är att en helt ny generation kommer att känna likadant för den här filmen.


- Allt presenteras med glimten i ögat, och det finns inget svårmodigt eller jobbigt med "Ghostbusters". Feig, som samskrev manuset med Katie Dippold ("The Heat"), har uppenbarligen varit väldigt noggrann med filmens ton, som är lika delikat balanserad som vingarna hos en spökfjäril.


- Ja, det cyniska argumentet att Sony behövde en egen franchise som kunde stå upp mot mäktiga Marvel har nog något i sig. Men lägger man bort den cynismen så hittar man en festlig actionkomedi som sätter fyra grymma komedikvinnor i centrum, och Feig lyckas också balansera ren hommage med originalitet.


- Både roligare och läskigare än Ivan Reitmans original från 1984, men den här remaken från "Bridesmaids"-regissören Paul Feig gör inte nära nog tillräckligt för att förnya vad vi redan har sett tidigare.


- Det är bara hektiskt, högt, och kaosigt, med noll spänning och med väldigt lite flytkraft vad gäller komedin.


- Med en skådespelarensemble som är så vågad och bra som den här så är "Ghostbusters" alldeles för mild och filmen vågar inte tillräckligt.

Filmen ligger i skrivande stund på 63/100 i betyg på Metacritic, med alltifrån hyllningar till mer mediokra omdömen. "Ghostbusters" verkar hur som helst inte vara den katastrof som många befarade att den skulle vara efter den första trailern.

Ska du se "Ghostbusters" på bio?
| 11 juli 2016 15:00 |