Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 april 2014 | 11:01

Så tycker kritikerna om "Amazing Spider-Man 2"

Bättre eller sämre än den förra filmen? Variety och Hollywood Reporter har smygtittat.

Nästa fredag anländer "The Amazing Spider-Man 2" på svenska biodukar, hela två veckor innan USA. Trots det är det just de amerikanska kritikerna som har fått se Sonys nya storfilm först av alla. Att döma av de tidiga recensioner som kommit upp på nätet är de inte riktigt överens om Marc Webbs superhjältetvåa är bättre eller sämre än sist.

Hollywood Reporter är bland mest positiva. De skriver:

- Ingen av de många sidospår eller actionsekvenser har lika mycket kraft som scenerna mellan Peter Parker och Gwen. Precis som sist vinner de mycket på den sprakande energin mellan (Andrew) Garfield och (Emma) Stone.

Variety hyllar också de två huvudrollerna, men noterar en trött mellanakt:

- Rebooten "The Amazing Spider-Man" var väl inte en film som någon behövde. "The Amazing Spider-Man 2" skapar tillräckligt med oljud för att distrahera från den tanken (...) De många hindren sätter Parker och Stacys romans åt sidan i större delen av filmens mittsektion. Här kunde klipparen ha kortat ner filmens 141 minuter som mest.

Medan The Playlists skribent avfärdar filmen som "hemsk":

- Det största problemet: filmen är alldeles för överfull. Sony verkar ha lärt sig av "The Avengers" att folk vill ha ett överflöd av karaktärer i sina superhjältefilmer, men manuset hoppar mellan de olika historierna (...) Det känns, likt originalet, som ett hopkok av scener snarare än en helhet.

På måndag kväll får ni läsa MovieZines recension. Den 18 april är det sedan dags att bilda sig en egen uppfattning, då "The Amazing Spider-Man 2" har premiär.

| 9 april 2014 11:01 |