Film

Skribent

Alexander Dunerfors

25 april 2014 | 22:30

Så ska Lucasfilm bredda Star Wars universum

Kathleen Kennedy har en plan för hur kommande filmer, serier och spel ska hänga samman.

"Stjärnornas krig" var bara början. Äkta fans av George Lucas skapelse har länge kunnat följa sina favoritkaraktärer - men också helt nya bekantskaper och platser - via animerade TV-serier, böcker, spel och mycket annat. Detta "expanderade universum" kommer dock inte att vävas in i de nya filmerna. Däremot ska kommande berättelser synkas med varann bättre än tidigare, lagom till den nya filmtrilogin.

Lucasfilms boss Kathleen Kennedy har satt ihop en grupp som ska se till att alla kommande historier inom Star Wars-världen hänger samman. Hon berättar:

- Vi har förberett "Star Wars"-underhållning som inte matchar någon tidigare satsning. Vi tar "Star Wars" tillbaka till bioduken och fortsätter på äventyren via spel, böcker, serietidningar och helt nya format som bara nyss har uppkommit. Det är framtiden för historieberättande, och fansen kommer att få utforska detta universum djupare än någonsin tidigare.

På StarWars.com avslöjas också att "Star Wars: Episode VII" och de kommande filmerna inte följer någon av de tidigare historier som berättats i till exempel bokform sedan "Episod VI: Jedins återkomst".

Hör några av Lucasfilms medarbetare berätta om Star Wars universum i videon nedan:

Läs allt om "Star Wars" och de kommande filmerna på vår Star Wars-sajt »

| 25 april 2014 22:30 |