Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 januari 2019 | 14:06

Så kunde monstren i ”Bird Box” ha sett ut

Nya bilder avslöjar vad som klipptes bort ur Sandra Bullocks och tittarnas åsyn.
Den övernaturliga thrillern ”Bird Box” har snabbt blivit Netflix mest sedda originalfilm någonsin, enligt streamingtjänsten själva.
 
45 miljoner tittare världen över såg Sandra Bullock fly för livet i ögonbindel under de första sju dagarna. Filmen har inspirerat till en omskriven ”Bird box challenge” där fans själva försöker klara sig med förbundna ögon (något som Netflix starkt avråder från).

Men vad exakt som skrämde karaktärerna så att de vill ta livet av sig, får vi aldrig veta. I filmen förklaras hotet som något övernaturligt slags monster, som tar olika skepnad beroende på vem som ser det, och är så läskigt att man genast begår självmord.

Det var dock nära att tittarna fick se monstret, iallafall i en drömscen för Sandra Bullock. Manusförfattaren Eric Heisserer (”Arrival”, ”Lights Out”) hade skrivit scener som inte kom med i den färdiga filmen. Tack vare makeup-designern Andy Bergholtz får vi nu se en variant på en skräckbaby som skulle plåga den gravida huvudpersonen:
 
 
”Med tanke på att hon var gravid ville producenterna att Sandras mardröm skulle ha något att göra med en skruvad, demonisk baby-varelse som attackerade henne. Jag gjorde 3-4 olika varianter, först mer aggressiva och sedan mer subtila”, berättar Bergholtz på Instagram.
 
Designern Howard Berger skriver i ett inlägg att "det är alltid tråkigt när så mycket arbete läggs på något som hamnar på klipprumsgolvet, men jag förstår det, och det var för filmens bästa."
 
 
I slutändan valde regissören Susanne Bier att inte visa några monster i filmen. Var det rätt val? Tyck till nedan.
| 6 januari 2019 14:06 |