Film

Skribent

MovieZine

28 december 2021 | 08:40

"Så jävla easy going" inviger Göteborg Film Festival - över hela landet

2022 års upplaga av Göteborg Film Festival satsar ännu mer på det digitala utbudet.
Den 28 januari invigs Göteborg Film Festival på Stora Teatern med världspremiären av Christoffer Sandlers dramakomedi "Så jävla easy going". Filmen är uttagen till Nordic Competition.

Nytt för i år är att invigningen inte bara äger rum i Göteborg utan på biografer över hela landet – från Luleå i norr till Ystad i söder. Dessutom kommer invigningen och "Så jävla easy going" att ingå i Göteborg Film Festival onlineutbud, och går att streama under invigningskvällen i festivalens digitala salong.
 
Totalt 50 festivalfilmer ingår i 2022 års digitala utbud, efter succén i början av 2021.

– Förra året blev den digitala Göteborg Film Festival världens största publika filmfestival. Parallellt med att vidareutveckla vår digitala storsatsning vill vi i år lyfta fram biografrummets betydelse i en nationell manifestation för filmkonsten. Därför är vi oerhört glada att så många biografer kommer att visa invigningen och "Så jävla easy going" under kvällen den 28 januari. Vi vill att invigningen ska bli ett festligt fyrverkeri med filmpolitisk kraft, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.
 
 

"En romantisk rivstart för filmfestivalen"

 
Dramakomedin "Så jävla easy going" är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

– En färgstark och charmig dramakomedi om förälskelse, neuropsykiatri och att festa i sommarnatten. Det kommer bli en romantisk rivstart för festivalen, säger filmfestivalens Jonas Holmberg.

I rollerna ser vi Nikki Hanseblad, Melina Paukkonen och Shanti Roney. Filmen distribueras av TriArt Film och har svensk biopremiär 25 februari.
 
Göteborg Film Festival pågår mellan 28 januari - 6 februari 2022. Programmet släpps den 11 januari.
| 28 december 2021 08:40 |