Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 maj 2016 | 12:00

Så heter de amerikanska Hogwarts-hemmen

Alla som inte hade velat gå på "Pukwudgie", räck upp en hand.
Det börjar så sakteliga närma sig premiär för "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" (18:e november), och nu har ytterligare lite detaljer kring den amerikanska trollkarlsvärlden sipprat ut. Ilvermorny heter som bekant den amerikanska versionen av Hogwarts, och vi har äntligen fått reda på vad de olika elevhemmen på skolan heter. Alla fyra hem-namn bygger på en specifik magisk varelse, som alla har olika egenskaper.

Här är de:

Horned Serpent

Beskrivs som en stor drak-lik varelse som ofta associeras till vatten, regn, åska och blixtar.

Wampus

En Wampus är en typ av skräckinjagande kattdjur som för tankarna till en puma. Enligt Pottermore var ett hårstrå från en Wampus vad trollstavsmakaren Johannes Jonker föredrog som kärna i sin egen trollstav. Den mugglarfödde trollkarlen var känd som en av Nordamerikas bästa i sitt skrå.

Thunderbird

En Thunderbird, eller Åskfågel som det blir på svenska, är en stark, mäktig, och övernaturlig fågel som är kapabel att skapa stormvindar och åska. Pottermore beskriver den som en nära släkting till Fenixen. 

Pukwudgie

Vågar vi gissa att det här hemmet är Ilvermornys version av Hogwarts Hufflepuff? En Pukwudgie är hur som helst ett litet troll med mänskliga drag som besitter ett brett spektra av magiska förmågor. Den har självlysande hud, den kan försvinna eller dyka upp när och var den vill, den kan förvandla sig till ett piggsvin som går på två ben, och den kan lura folk in i döden.

Här är en fan-gjord bild på hur dessa fyra varelser kan tänkas se ut:

 Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Här är trailern till filmen:


Vilket hem hade du velat gå på, utifrån namnen och bilderna? Kommentera gärna!
| 12 maj 2016 12:00 |