Serie

Skribent

Alexander Kardelo

4 maj 2021 | 07:45

Så firas Star Wars-dagen på Disney Plus

Premiären för den animerade ”Star Wars: The Bad Batch” är inte allt.
May the Fourth be with you! Den 4:e maj har blivit känd som International Star Wars Day bland alla fans, tack vare ordleken med filmseriens kända citat.

Och Kraften är sannerligen med oss denna dag, då Disney+ förberett flera nya premiärer att fira med.

En överraskning som avslöjades så sent som igår är en ny ”The Simpsons”-kortfilm, där lilla Maggie Simpson lämnas in på ett intergalaktiskt dagis. ”The Force Awakens from Its Nap” hinner klämma in så många Star Wars-referenser på sina tre minuter att du lär vilja se om den mer än en gång.

”Star Wars Biomes” är lite som de där skärmsläckarna på tv:n som sakta flyger över städer, men istället tas vi med på en virtuell flygtur över ikoniska platser och planeter från en galax långt, långt borta. Dröm dig bort till Hoth och Tatooine med detta rätt meditativa 18-minutersprogram.

”Star Wars Vehicle Flythroughs” är två korta avsnitt där kameran gör precis vad titeln utlovar, svävar genom interiören på två välkända rymdskepp från filmerna. Titta närmare på Millennium Falcon eller utforska en Imperial Star Destroyer på nära håll.
 
 
Sist men inte minst är det ju premiär för ”Star Wars: The Bad Batch” (eller ”Star Wars: Uslingarna” som den fick heta på svenska). Den nya animerade serien är en spinoff på populära ”The Clone Wars”, och följer ett gäng kloner med speciella förmågor som gör dem till effektiva soldater. Det långfilmslånga pilotavsnittet finns ute nu.
 
ANNONS: Skaffa Disney+ där du kan streama allt med Star Wars: de klassiska filmerna, hyllade tv-serien "The Mandalorian", animerade "Star Wars Rebels" och mer. En prenumeration kostar 89 kr i månaden eller 890 kr för ett helår. Läs mer på disneyplus.com...
 
Hur firar du Star Wars-dagen idag?
| 4 maj 2021 07:45 |